top of page
jesus4.jpg
gammel mand.jpg
jesus4.jpg

Indlæg                                 Blog                                     Indlæg

Forfatters billedeJulien C. H. Andersen

MeToo - magt eller kærlighed?


MeToo – magt eller kærlighed."

-

”Alle er MeToo.

Forstå at alle er blevet krænket, ingen går fri. Kulturen over hele verden er en krænker kultur. Havde I kærlighed, var ingen blevet krænket.

Og stop så lidt -

Kærligheden er uden sidestykke. I har den alle, ingen går fri. Alligevel ender I med at krænke hinanden.

Og stop så lidt -

Alle vil I have del i kagen, der hedder kærlighed. Nogen mere end andre, nogen bruger magt, andre er tåber, når det gælder kærlighed, og andre igen er lidt klodset.

-

Der går en heksejagt hen over Danmark. I kalder den MeToo.

Forstå at enkelte mænd har været langt fremme i skoene, har udnyttet deres position til at tvinge kvinder ud i uønsket forhold mellem en kvinde og en mand. Når det er sagt, skal også siges, at halvdelen af kvinderne har ikke fået nogen krænkende adfærd.

Forstå at der er forskel på at være en klodset forfører af kvinder, der kommer med uhensigtsmæssige tilnærmelser, og så at være en magtfuld mand, der udnytter sin position til at opnå nogle ydelser fra kvinder, som ikke kan sige ”Nej.”

I skal skelne mellem magt og en klodset forfører.

-

Mænd, nogle mænd kan forførelsens kunst. Kvinder kan forførelsens kunst. Det er der ikke noget nyt i. Det nye er, og hold nu fast: at I kvinder straffer offentlig via landsdækkende medier over hele verden.

Den slags er heksejagt -

Kvinder I skulle være for gode til den slags heksejagt. Sandt er det, at mange af jer har opnået et – to minutters berømmelse på den konto. Sandt er det, at I har ramt mange en uskyldig mand.

Hvad er skyld andet end en dom?

Alle går I efter magten og berømmelsen, når I udstiller en uskyldig mand. Sandt er det, at det kunne I have undgået.

Sandt er det, at magtens mænd fortjener jeres domme. Når det er sagt, skal også siges at magtens mænd og krænkerne er en og samme mand som kvinde. Ingen går fri.

Forstå at magt krænker, kvinder krænker, når de går på offentlig heksejagt. Det er den samme side på mønten.

I skal skelne mellem magt og en klodset forfører. an ikke sig selv til offentlig skue, og slet ikke for at krænke.

Forstå at magtens mænd ikke vil have offentlighedens søgelys. Det vil en kvinde heller ikke, hvis hun har deltaget i spillet, forførelsens spil.

Og stop så!

For nogle kvinder hedder forførelsen magt. Dem er der mange af, de vil have magtfulde mænd. De er at finde på samme side af mønten.

Nu til kvinderne der er blevet krænket, offer for en dårlig forfører. Dem bliver der stadig flere og flere af, for spillet bliver vildere og vildere.

Men hvad er en dårlig forfører andet end et menneske, der gerne vil i kontakt med det modsatte køn?

Og det er, hvad spillet handler om.

-

MeToo kvinderne er selv krænker, i hvert fald i mange tilfælde.

Forstå at det der var skjult, en klodsede forførelse, er ikke i sig selv krænkende.

En mand i en magtfuld stilling krænker en kvinde, hvis han tvinger en kvinde til at give ham sex, hvis hun vil have det, som hun er berettigede til.

Kvinder der krænker mænd, fordi de er klodsede i deres forførelse og tilnærmelser, straffer mændene ved at på råbe sig MeToo.

I skal skelne mellem magtens forførelse og den klodsede forførelse. Mænd vil gerne have sex. Det vil kvinder også. Det er spillet mellem kønnene, I har oppe til diskussion her. Men det har form af en heksejagt, der har ramt mange uskyldige eller klodsede forførere af kvindekønnet.

Det er usmageligt, at kvinder udstiller mænd, der er klodset. Det er MeToo bevægelsens virkelige problem, at de bliver kastet for ulvene.

-

Forførelsen har altid været et raffineret spil mellem mand og kvinde. Med pornoens udbredelse har I skiftet rammerne og indholdet ud omkring spillet.

Og når spillet har forandret sig, hvordan vil nogen så påstå kvinde som mand, at de gamle grænser mellem mænd og kvinder eksisterer endnu?

I har selv ændret spillereglerne, for hvad der er tilladt mellem kønnene. Det er den pris, de klodsede forførere må betale, og som heksene villigt lader dem betale.

Ikke en af de klodsede forførere har brugt magt. Men og der er et men: Det har magtens mænd. De har brugt deres position og magt til at undertvinge kvinder. Det er forskellen. Desværre er hekseprocessen den samme, uanset om det er den klodset forfører eller en af magtens mænd.

I alt når det kommer til alt, har I selv ændret spillereglerne mellem mænd og kvinder.

-

Mænd og kvinder i er skabt til hinanden. Målet er kærlighed. Det var det i går, det er det i dag, og det er det i al evighed.

Klodset adfærd skyldes både mænd og kvinder. Enkelte er meget raffinerede i forførelsens kunst. Fælles for dem er, at de gerne vil have gevinsten, som hedder kontakt med det modsatte køn. Gik de efter den store gevinst, som hedder kærligheden i stedet for sex, var spillet langt anderledes. I har sex på hjernen, hvor I skulle have haft øje for kærligheden.

Forstå at det I indeholder, det agerer, det handler I ud.

Tilbage til kærligheden. Den kan I aldrig erstatte med sex. Når I vil have sex, uden forpligtigelser går det ofte galt. Det er derfor, at MeToo har sin berettigelse. Havde magtens mænd og kvinder bejlet til hinanden med kærlighed, var spillet blevet et andet.

Og hør så! Heksejagt er en ting. Noget andet er, at den rammer de klodsede forførere, de uprøvede og dem som har hjertet med i legen. De har intet at gøre i MeToo. Et kys givet i kærlighed er en kostbar blomst. Et kys givet med magt er en tidsel. Desværre forstår ikke alle denne forskel. De forstår heller ikke, at en afvisning af et kys givet i kærlighed, intet har med MeToo at gøre. Når det gør det, skyldes det en hævner, en der sparker på kærligheden. Sådan har I valgt det. Alt for mange sparker på kærligheden nu om dage. Det skulle være omvendt, at I hyldede kærligheden og ikke drev heksejagt.

Heksejagt er et gammelt fænomen. Mange uskyldige er blevet brændt på bålene rundt omkring i verden. Det er langtfra slut endnu. Det var ordene.”

En kanalisering af Julien C. H. Andersen.





40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


Logo Julien C. H. Andersen
bottom of page